Mixed Kebab ingeblikt!

De Vlaams-Turkse productie Mixed Kebab werd gedraaid van 15 tot 30 november in Turkije, van 9 tot 23 december en dan nog eens van 3 januari tot 22 januari in Antwerpen. Momenteel wordt de film gemonteerd in Antwerpen in het productiehuis van Fact & Fiction door Marc Wouters ism. regisseur-producent Guy Lee Thys en met de hulp van tolk/regie-assistente Serife Depré.

Mag op het eerste gezicht Mixed Kebab gaan over een romantische relatie die bijna verkeerd afloopt of ook nog over opgedrongen huwelijksimmigratie, Islamistische recuperatie van moslimjongeren, over individuele vrijheid versus conservatieve clan spirit, over tradities en moderniteit, dan zal uiteindelijk blijken dat niets is wat het lijkt te zijn. Mixed Kebab speelt op een subversieve en wervelende manier in op clichés, automatische reflexen en verwachtingspatronen en schotelt ons een nieuwe wereld voor, heen en weer springend tussen twee continenten: een wereld van morgen die nu al bestaat maar tot velen nog niet is doorgedrongen.

De cast komt uit België, Nederland, Turkije, Marokko, Albanië en Frankrijk. Cem Akkanat (Ibrahim/Bram), Simon Van Buyten (Kevin), Lukas De Wolf (Furkan), Gamze Tazim (Elif), Karlijn Sileghem (Marina), Ergun Simsek (Mehmet), Tanja Cnaepkens (Fatma), Alev Doruk (Canan), Hakan Gurkan (Yusuf), Gökan Girginol (Radu), Sinan Cihangir (Deniz), Recep Yagizoglu (Kemal), Christophe (Murad) en Rudolf Segers (Dolf) spelen de voornaamste rollen. Naast Nederlands en Vlaams (minder dan 50%), wordt er in de film veel Turks maar ook Arabisch, Frans en Albanees gesproken.

De verbluffende fotografie, opgenomen op de RED camera in het formaat 1:2.35 widescreen, is van director of photography Björn Charpentier die zich omringde met Joris Rymen, focus puller, Jolien De Graeve, camera assistant & data loader, Marc Stolz, gaffer en Michaël Stolz, electrician & grip.

De zeer aparte art direction met een amalgaam van verschillende stijlen, moods en kleuren is van de hand van Guy Lee Thys en Yvan Van Fleteren, ondersteund door Maxim Meukens en Charlotte Jacob Geudens, set decorators, Jean-Philippe Allègre, carpenter. Key makeup and hair artist Alexandra Kourline werd bijgestaan door Elisa Utzeri (Turkije) en Louiza Vande Woestyne (Antwerpen) en door special effects artist Saskia “Slasher” Verreyken. De authentieke wardrobe werd verzorgd door Vanessa Eva Evrard, bijgestaan door wardrobe girls Sophie Vanden Keybus (Turkije) en Linse “Arendsoog” Van Gool (Antwerpen).

Unit production manager is Ivan Boeckmans, bijgestaan door Burhan Ozazman (Turkije), Remco Hoste en Sven “De Zweed” Vranken (Antwerpen), respectievelijk location manager en transportation captain.

Regisseur-scenarist-producent Guy Lee Thys werd bijgestaan door Wannes Destoop, Veli “Tayfun” Arslan, Serifé Depré en Charlotte De Cock, regie-assistenten.

Het geluid op de set verzorgd door Henk Rabau, sound mixer & boom operator, wordt afgewerkt in de wereldvermaarde Galaxy Studios onder leiding van Wilfried Van Baelen. Muziek is van Buscemi.

Met welgemeende dank aan onze enige corporate sponsor: Philip Boden van Rent-a-Car.

6 Responses to “Mixed Kebab ingeblikt!”

 1. Roomia Says:

  {Nice|Excellent|Great} post. I was checking {continuously|constantly} this blog and {I am|I’m} impressed! {Very|Extremely} {useful|helpful} {information|info} {specially|particularly|specifically} the last part :) I care for such {info|information} …

  hello there and thank you for your information – I’ve certainly picked up something new from right here. I did however expertise a few technical issues using this web site, since I experienced to reload the site lots of times previous to I could ge…

 2. Clash of Clans Gem Hack Says:

  Clash of Clans Gem Hack…

  Guy Lee Thys » Blog Archive » Mixed Kebab ingeblikt!…

 3. FIFA 16 coin generator Says:

  FIFA 16 coin generator

  Guy Lee Thys » Blog Archive » Mixed Kebab ingeblikt!

 4. silvester geschenke Says:

  silvester geschenke

  Guy Lee Thys » Blog Archive » Mixed Kebab ingeblikt!

 5. hack Wordpress Says:

  hack WordPress

  Guy Lee Thys » Blog Archive » Mixed Kebab ingeblikt!

 6. high quality replica handbags Says:

  high quality replica handbags

  Guy Lee Thys » Blog Archive » Mixed Kebab ingeblikt!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.